“Onze EPTE behandeling.”

EPTE therapie

Aanhoudende peesklachten verhelpen

“EPTE® is een veilige methode voor de behandeling van pezen en spieren.”

Au! Mijn peesklachten blijven pijn doen!

Heb je chronische (langer dan 3 maanden) peesklachten? Heb je last van je achillespees, tenniselleboog, hielspoor, kniepees, schouderpezen of je lies? Heb je alles al geprobeerd wat behandelmethoden betreft? Heb je nog steeds klachten? Dan zijn EPTE® behandelingen misschien wel de juiste oplossing voor je.

EPTE is de meest innovatieve en veilige manier om van je chronische peesproblemen af te komen. De behandeling mag alleen uitgevoerd worden door gecertificeerde en goed opgeleide EPTE® therapeuten, die deze techniek pas mogen toepassen na het volgen van een intensieve training. Het EPTE® concept wordt op een geprotocolleerde, veilige en effectieve wijze toegepast. Het kan bestaan uit de Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse met CE gecertificeerde EPTE® apparatuur. Het is dus een veilig verklaarde behandelmethode (als enige in de wereld!) voor pezen en spieren.

Er wordt gebruik gemaakt van een dun (0,3mm) naaldje welke onder echogeleiding precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht wordt. Dan wordt er kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte galvanische stroom in de pees geleid. Deze stroom kan soms wel wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk te noemen. Doordat de stroomvorm in combinatie met de tijd van EPTE® zo geoptimaliseerd is, is er vrijwel geen gevoeligheid en toch optimaal herstellend effect. De EPTE® behandeling wordt altijd uitgevoerd in combinatie met een oefenprogramma dat je ook thuis kunt of zelfs moet uitvoeren. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van een beschermende tape de eerste dagen na de behandeling. Deze tape stimuleert ook het herstel en zorg voor bescherming.

Deze behandelmethode noemen we het EPTE® concept. Door deze unieke aanpak zijn we in staat zelfs de meest hardnekkige peesklachten te herstellen.

Wat doet de EPTE® behandeling?

Met het dunne naaldje in de pees veroorzaakt de milde stroom een effect waardoor de pees weer nieuwe bindweefsel vezels gaat aanmaken. Ook al is die pees al jaren pijnlijk of zelfs beschadigd. Door de speciale, wetenschappelijk effectief bewezen, oefenmethodiek helpen we de pees ook weer sterk en zogenoemd “trekvast” te worden. Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees dan in de meeste gevallen de normale belasting in je dagelijks leven weer goed aan. De pijn zal dan ook minder zijn. Ook het hervatten van sport behoort weer tot de mogelijkheden. Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE® nodig. Aangevuld met enkele oefentherapie sessies, maar die kunnen niet op de behandeldag uitgevoerd worden. De pees moet eerst minimaal 24 uur na de behandeling herstellen.

De behandeling
is gericht op het aanpakken van chronische pees- en spierproblemen.

Kunnen we je helpen? Maak een afspraak!