“Onze manuele therapie.”

Manuele therapie

Beter functionerende gewrichten

“De effecten van manuele therapie zijn vaak gelijk na de behandeling merkbaar.”

Definitie manuele therapie:

“Orthopaedic Manual Physical Therapy is a specialised area of physiotherapy / physical therapy for the management of neuro-musculoskeletal conditions, based on clinical reasoning, using highly specific treatment approaches including manual techniques and therapeutic exercises. Orthopaedic Manual Physical Therapy also encompasses, and is driven by, the available scientific and clinical evidence and the biopsychosocial framework of each individual patient.” (Bron: www.ifompt.org)

Het doel van manuele therapie is het beter laten functioneren van de gewrichten en je houding en bewegingen verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueeltherapeut een aantal specifieke behandeltechnieken die voor de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vrijwel direct merkbaar: je voelt een verbetering van de beweging en een afname van pijn. Het behandelplan van de manueeltherapeut bestaat uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in bewegen.

De manueeltherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die na de opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft afgerond. Daarmee heeft de manueeltherapeut extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten en van de wervelkolom. Door de gespecialiseerde opleiding is de manueeltherapeut heel goed in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan de manueeltherapeut voor elk lichaam een behandelplan op maat voorstellen.

Wanneer ga je naar een manueeltherapeut?

Als je een gewricht niet goed kunt bewegen, en/of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak gelijk na de behandeling merkbaar. De gewrichten functioneren beter en bewegen gaat makkelijker. Tijdens de intake en onderzoek bij de manueeltherapeut zal blijken hoe jouw klacht behandeld kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus meteen duidelijkheid over het verdere behandelverloop.

Een behandeling bij SocialFysio bestaat altijd uit een combinatie van fysiotherapie, manuele therapie en dry needling. Omdat iedere patiënt anders in elkaar steekt zal de behandeling altijd maatwerk zijn.

De behandeling
is gericht op verbetering van beweging en vermindering van pijn.

Kunnen we je helpen? Maak een afspraak!