Echografie klinkt als...

Binnen de fysiotherapie wordt echografie beschreven als MSU. Dit staat voor Muscular Skeletal Ultrasound. Als we dit vertalen naar het Nederlands dan staat dit voor Spier Skelet Ultrageluid. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van ultrasone geluidsgolven (trillingen) om beelden te maken van onder andere de spieren van ons lichaam.

De fysiotherapeut kan door het maken van een echo een helder beeld krijgen van je klachten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een tenniselleboog of een slijmbeursontsteking. Maar ook een spierscheur of zelfs een botbreuk kan in beeld gebracht worden.

Stel dat je al langer bij de fysiotherapeut onder behandeling bent en de klachten worden niet beter, of zelfs slechter, dan is het een optie om eens een echo te laten maken. Hierdoor kan je fysiotherapeut het behandelplan waar nodig bijsturen om alsnog tot een goed resultaat te komen.

Nu horen wij een vraag aankomen… Waarvoor kun je allemaal een echo laten maken bij de fysiotherapeut? Het antwoord is heel simpel:

  • Spieren en pezen
  • Slijmbeurzen
  • Gewrichtskapsel
  • Botten
  • Gewrichtsbanden
  • Bloedvaten en zenuwen

Hoe zit het met vergoedingen?

Omdat bij SocialFysio het maken van een echo een onderdeel is van de intake en het onderzoek of van de behandeling, wordt het gewoon vergoed door de zorgverzekeraar. Een voordeel is dat een echo bij de fysiotherapeut goedkoper is en dat je veel sneller geholpen kunt worden in vergelijking met het ziekenhuis.

Momenteel werkt SocialFysio samen met een aantal praktijken in Etten-Leur en Prinsenbeek. Wij maken echo’s voor deze praktijken om hun patiënten verder te helpen in hun herstel. Daarnaast verzorgen wij echo workshops bij praktijken om de kennis te vergroten van de fysiotherapeuten die daar werkzaam zijn.

Heb je een klacht aan bijvoorbeeld je spieren, pezen of slijmbeurzen? Heb je het idee dat de behandeling van je klacht er niet voor zorgt dat het beter wordt? Kom dan eens langs bij SocialFysio voor een echo! Misschien kunnen wij jou en je fysiotherapeut verder helpen. Maak hier een afspraak.